Sosich wines - ponuda vina

CABERNET SAUVIGNON

cabernet sauvignon Sosich wines

Cabernet sauvignon Sosich wine - kvalitetno suho vino kontroliranog podrijetla, tamno crvene boje, jedno od najpopularnijih sorta crnog vina, ima izraženi sortni miris koji može podsjećati na crni ribiz, cedar, borovnicu te čokoladu. Po okusu je suh, pun i izuzetno harmoničan.

Poslužuje se na temperaturi od 16°C i odlično prija uz tamna mesa, jača jela od divljači, gljiva, canellona, lasagne i aromatične sireve.

Ovo je vino na natjecanju „Vinistra“ osvojilo srebrnu diplomu.

MUŠKAT ŽUTI

MUŠKAT Sosich wines

Muškat žuti Sosich wine - harmonično vino slamnatožute boje sa zelenkastim odsjajem, kristalno bistro. Bogatog, kompleksnog i intenzivnog mirisa. Na mirisu se prvo otvaraju note bijelog cvijeća kao što su ružine latice, potom se otvara i tipična sortna nota muškata ali i nota korice limuna.

Vino je poluslatko, djelomično toplo i mekano, ima lijepu svježinu, ukusno. Uravnoteženo je sa lijepim odnosom između šećera i svježine. Intenzivnost okusa u ustima je izražena, kao i trajnost u ustima.

ISTARSKA MALVAZIJA

Istarska MALVAZIJA Sosich wines

Malvazija Sosich wine - kvalitetno suho vino kontroliranog podrijetla zlatno žute boje sa zelenkastim nijansama, krepko je i puno, s prepoznatljivom sortnom aromom.

Poslužuje se na temperaturi od 10°C uz predjela s povrćem i tjesteninom s umacima na bazi sira te vrhnja, dimljenu ribu, kuhanu i pečenu bijelu ribu, kuhanu teletinu i svinjetinu.

MERLOT

MERLOT Sosich wines

Merlot Sosich wine - kvalitetno suho vino kontroliranog podrijetla crvene boje, laganog tijela i izražene voćne arome u kojemu se obično mogu prepoznati arome crnog ribiza, šljive, trešnje, masline pa i mente i duhana.

Merlot je vrlo pitak i nije kiseli, poslužuje se uz jednostavna jela od piletine ili janjetine, ohlađen na temperaturi od 20°C.

TERAN

TERAN Sosich wines

Teran Sosich wine - kvalitetno suho vino kontroliranog podrijetla izrazite rubin crvene boje te živih neobuzdanih mirisa.

Zbog svojih karakteristika odlično nadopunjuje nešto kaloričnija jela poput pršuta, sira te jela na bazi mesa i divljači.

Poslužuje se na temperaturi od 18°C do 20°C, a na temperaturi od 14-15°C razvit će miris borovnice.

Ovo je vino na prestižnom natjecanju „Vinistra“ osvojilo srebrnu diplomu.

CHARDONNAY

CHARDONNAY Sosich wines

Chardonnay Sosich wine - vino žutozelene kristalno bistre boje. Kompleksno, s puno je svježine. Bouquet je voćni na jabuku i limun, na mlječni maslac, sortni. U ustima vino se pokazuje vrlo živim, s dobrom kiselošću u kombinaciji sa sasvim blagom slasti, toplo, čvrsta tijela i živahna završetka solidne trajnosti, retronazalno s nijansom dima.

Najpoznatije vino svijeta, uzgaja se na svih 5 vinorodnih kontinenata.

Servira se na 8-10 °C.

MERLOT ROSE

MERLOT ROSE Sosich wines

Merlot rose Sosich wine - ugodno i osvježavajuće vino sa voćnim mirisima jagode, maline i vrlo blagim mirisom kajsije i breskve. Na nosu diskretno ali sasvim dovoljno jako iskazano.

Na ukusu lagano, izuzetno sviježe zbog većeg sadržaja kiselina.

Lagano, neopterećujuće vino koje ide uz skoro sva jela, osim uz jela od crvenog mesa.

Servira se na 10 - 12ºC

Domaće rakije

Sosich wines Medica
Rakija sa medom , alk. 38%

*Honey brandy

Sosich wines Medica Rakija sa medom

Medica je prirodni proizvod, veoma ukusan i ljekovit, napravljen od Istarske komovice, dobiven je hladnom tehnologijom tako da med zadržava sva svoja ljekovita svojstva. Poslužuje se na temperaturi do 5°C.

Sosich wines Komovica
Istarska rakija , alk. 45%

*Homemade Istrian brandy

Domaća rakija proizvedena destilacijom masulja ili grožđane mase . Upotrebljava se kao ljek pri probavnim smetnjama,kao oblog kod oteklina, za dezinfekciju te za spravljanje drugih napitaka sa travama ili voćem. Poslužuje se na temperaturi do 5°C.

Sosich wines Biska
Rakija sa imelom , alk. 38%

*Brandy with mistletoe

Sosich wines Biska Rakija sa imelom

Biska je autohtona istarska rakija koja se dobiva od domaće komovice i odabranih listova imele, recept potječe od kelta koji su vjerovali da je imela magična biljka koja može zacjeliti rane te liječiti raznovrsne bolesti, potvrđeno je da imela u umjernim količinama regulira krvni tlak,rad srca te pomaže kod cirkulacije. Poslužuje se na temperaturi do 5°C.

Sosich wines Orahovac , alk. 38%

*Brandy with nuts

Orahovac je voćni liker pripremljen od domaće rakije komovice te zelenog oraha,u piću dolazi do izražaja bogati okus i miris oraha uz pregršt ljekovitih svojstava, koje su od davnina poznate prvenstveno za zdravlje želudca. Poslužuje se na temperaturi do 5°C.

Sosich wines Višnjevac , alk. 28%

*Brandy with cherry

Kombiniranjem višnji sa šećerom, uz osebujan okus prirodne arome, dobivamo vrlo ukusan i mirisan liker koji je privlačan te vrlo osvježavajući.Skladnost rakije, te okus višnja uz intezivno prirodno crvenu boju kvalitetan je liker kojeg konzumiramo rashlađenog na temp. do 5°C.

Sosich wines Domaći vermut , alk. 20%

*Liquer of white wine

Domaći vermut ili prošek jeliker od kvalitetnog bijelog vina proizvedenog na tradicionalni način iz prezrelih bobica kvalitetnog grožđa te sjedinjenjem sa orasima odležanim u rakiji . Posebnim postupcima i odležavanjem liker u procesu starenja poprima karakterističnu boju i specifičan miris.

Sosich wines Borovniček , alk. 25%

*Blaueberry brandy

Sosich wines Borovniček - Istarska rakija

Borovniček je liker koji nastaje sjedinjenjem rakije i borovnica uz dodavanje šećera.Tamno plava boja, sa maceriranim borovnicama unutar boce daje ugodan i osvježavajući prirodan okus borovnica.Naglašenost borovnica je usklađena sa rakijom te borovnica prevladava svojim ugodnim okusom i mirisom.

Sosich wines Liker od Kruške , alk. 26%

*Brandy with pear

Liker od kruške pripravljen je od kvalitetne rakije u koju se dodaje određen omjer šečera i kvalitetne domaće kruške.Slatkog je i osvježavajućeg okusa.

Sosich wines Teranino
Liker od istarskog Terana alk. 22%

*Liqueur of red wine with blueberry

Teranino je autohtoni liker od istarskog vina sorte teran kojeg spajamo sa voćnom rakijom od borovnica, ima osebujnu voćnu aromu, jako je lagan i pitak .Serviranje na temp. do 5°C.

Sosich wines Kušovača
Rakija od Kadulje , alk. 40%

*Sage brendy

Sosich wines Kušovača - sa listovima kadulje

Liker spravljen od domaće Komovice sa odabranim listovima Kadulje , još od davnina Kadulja je poznata kao biljka koja lječi raznovrsne bolesti te je dokazano da ima antibakterijsko i antivirusno djelovanje, stoga u malim količinama Rakiija od Kadulje pomaže kod prehlade, upale grla… Ima vrlo zanimljiv okus a najbolja je konzumacija na temp. do 5°C.

Sosich wines Ulika
Liker od Maslina , alk. 35%

*Brandy olives

Liker spravljen odležavanjem crnih maslina u domaćoj komovici. Liker je vrlo finog okusa i zaokružene specifične arome. Poslužuje se rashlađeno.

Dan bez vina, dan bez sunca. Francuska poslovica